PDM: Noua guvernare nu urmărește "mai multă democrație", dar satisfacerea foamei de funcții

Partidul Democrat din Moldova atrage atenția cu privire la încălcarea gravă a normelor democratice prin preluarea fără nicio jenă a controlului politic al Comisiei Electorale Centrale de către guvernarea PSRM-ACUM.

Recenta modificare a Codului electoral prin votul majorității PSRM-ACUM pune CEC-ul la discreția totală a factorului politic, în ciuda recomandărilor standard ale Comisiei de la Veneția în materie electorală și cu ignorarea oricărei bune practici în domeniu. 
Este deja evident că noua guvernare nu urmărește „mai multă democrație”, dar satisfacerea foamei de funcții a unora și distrugerea instituțională a Republicii Moldova pentru a o face cât mai ușor de controlat.

Ne întrebăm de asemenea dacă această modificare abuzivă a Codului electoral nu este doar un prim pas către organizarea cu bună știință – în toamnă – a unui proces electoral defectuos, viciat din start și gândit pentru a aduce profituri politice celor aflați acum la putere.

Îi asigurăm pe reprezentanții noii puteri că acest abuz – ca și altele asemănătoare – nu vor scăpa netaxate. Partidul Democrat se va strădui să aducă astfel de lucruri în atenția societății moldovenești și a partenerilor externi, în speranța că societatea civilă și oficialii din străinătate vor transmite semnalele potrivite, iar cei care comit așa abuzuri vor da înapoi.

Lasă un comentariu