PDM: Majoritatea PSRM-ACUM politizează Curtea Constituțională

PDM critică iniţiativa majorităţii parlamentare de a-i numit la funcţia de judecător ai Curţii Constituţionale pe Domnica Manole şi Dumitru Pulbere. Într-un comunicat de presă al formaţiunii se spune că "majoritatea PSRM-ACUM politizează Curtea Constituțională, promovând în funcții membri ori simpatizanți de partid".

Democraţii s-au referit şi la Nicolae Roşca, membru PAS, care a fost numit în funcţia de magistrat CC din partea Guvernului: 

"În pofida rezultatului unui concurs transparent și obiectiv, în rezultatul căruia au fost selectați alți doi candidați, Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu, majoritatea PSRM-ACUM se face "că plouă" și trimite alți judecători la Curte. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. Alianța Kozak o vrea la Curtea Constituțională pe Domnica Manole, scoasă din concurs pentru aceeași funcție de Guvern pentru lipsă de integritate și care brusc a trecut "filtrele" în Parlament.

Deoarece guvernarea are trei componente, nu putea PAS să rămână fără judecătorul său de curte. Așa că fostul avocat al Maiei Sandu, candidat și el la parlamentare pe listele ACUM (PAS), Nicolae Roșca, a fost numit judecător la înaltea Curte. Ce mai contează faptul că juriștii atrag atenție la faptul că legea spune expres că o persoană poate fi judecător la CC maxim două mandate, iar Pulbere este propus pentru al treilea mandat?! Au nevoie de Curtea lor, una politizată.", se spune în mesajul democraţilor. 

Lasă un comentariu