PDM îşi declară FLEXIBILITATEA MAXIMĂ în tratativele de formare a unui nou Cabinet proeuropean

Embed:

Partidul Democrat va merge la masa de discuţii fără o poziţie prestabilită şi va demonstra flexibilitate în procesul de negocieri în vederea formării unei noi alianţe de guvernare. Asigurarea vine din partea liderului PDM, Marian Lupu, şi a fost făcută la emisiunea Fabrika.

"Nu venim cu nişte decizii rigide. Venim deschişi, flexibili. Cel mai important e să fim constructivi toţi împreună şi să reuşim un rezultat pozitiv a acestor negocieri în acest termen scurt care ne este dat", a spus liderul democraţilor (PDM). 

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a mai spus că majoritatea parlamentară proeuropeană trebuie formată în cel mult trei săptămâni: "Noi trebuie să ne mişcăm rapid fiidcă avem acţiuni importante ca să fie întreprinse. Avem necesitatea de a încheia negocierile cu FMI. Asta ar însemna că la mijloc de noiembrie, comunicarea cu FMI trebuie să fie pornită. De asta şi insist asupra faptului că în 2-3 săptămâni trebuie să ne mişcăm rapid."

Totodată, europarlamentarul Andi Cristea îndeamnă partidele proeuropene să demonstreze o mai mare responsabilitate: "La acest moment, PDM-ul are pe umerii săi o responsabilitate foarte mare de a continua parcursul european al RM, dar de data asta cu forţă, într-un mod accelerat, cu mai multă dorinţă de a implementa reforme. Aceste reforme nu trebuie verbalizate, nu trebuie mimate, trebuie implementate."

Totuşi, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a mai declarat că, în acest moment, există două mari pericole pentru ţara noastră. Şi anume - incapacitatea formării unei alianţe de guvernare proeuropene şi învestire a Guvernului, dar şi imposibilitate alegerii şefului statului. Asta în condiţiile în care PLDM va refuza să participe la negocieri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu