PDM invită la dialog partidele proeuropene. REACȚIA PLDM, PL și PPEM

Embed:

Partidul Democrat din Moldova invită la dialog partidele proeuropene și deputații neafiliați, pentru a crea cât mai rapid o majoritate parlamentară. Liberalii și Grupul Leancă au declarat că sunt dispuși să se așeze la masa de negocieri, iar liberal-democrații urmează să ia o decizie în acest sens.

"Ca partide și ca parlamentari responsabili, să ne așezăm la masa de negocieri. Avem cel puțin 55 de voturi pentru formarea unei majorități parlamentare viabile, lucrative și stabile. Noi suntem orientați către un proces rapid, constructiv de dialog și de negocieri", a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu.

Liberalii au dat de înțeles că vor participa la discuţii în vederea formării unei noi coaliţii de orientare proeuropeană.

"Viaţa merge înainte şi altă cale nu există decât din nou să formăm o alianţă proeuropeană şi să îndeplinim angajamentele asumate şi în primul rând să nu uităm că avem acordul de asociere. E o mare datorie. A fost un avans făcut pentru noi şi pentru cetăţeni", a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Și grupul Leancă a declarat că este gata pentru dialog.

"Cel mai important acum este ca fără întârziere să se lanseze discuţii în vederea creării unei majorităţi, unei majorităţi stabile în Parlament, unei majorităţi proeuropene. Cu angajamente foarte clare, ca într-o perioadă nu foarte îndelungată să formăm o perspectivă de a scoate ţara din această criză", a zis deputatul independent, Iurie Leancă.

Liberal-democrații au spus că vor luat o decizie în acest sens după ce se vor consulta în cadrul partidului.

"Despre deciziile ulterioare ale PLDM vă vom comunica. Noi ne vom întruni în ședințe, vom discuta cu colegii noștri și vom lua o decizie despre ce facem în viitor. Noi nu mai putem accepta jocuri în culise, totul trebuie să fie deschis și nu mai putem participa la conservarea unui sistem. Ce decizie va fi luată de către partid, vom comunica la momentul respectiv", a conchis deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc.

Totodată, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că țara noastră trebuie să-și continue cursul european, chiar dacă trece printr-o perioadă dificilă. Liderul de la București a precizat că România va continua să sprijine Republica Moldova în acest sens.

Potrivit lui, forțele politice de la Chișinău trebuie să acționeze cu maturitate și responsabilitate pentru formarea cât mai rapidă a unui Guvern stabil. Totodată, și reprezentanții Ministerului român de Externe a declarat că Republica Moldova are nevoie cât mai curând de un Executiv capabil să asigure stabilitatea în țară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu