PDM îl susține pe Ion Chicu pentru funcția de ministru al Finanțelor

Partidul Democrat din Moldova a discutat în ședința săptămânală de astăzi și a susținut  candidatura propusă de prim-ministrul Pavel Filip la conducerea Ministerului Finanțelor, actualul Secretar general de stat în minister, Ion Chicu. Acesta îl va înlocui pe fostul ministru Octavian Armașu, care a fost recent numit guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

În cadrul briefingului de presă de după ședință, prim-ministrul și prim-vicepreședintele PDM Pavel Filip a avut cuvinte de apreciere pentru activitatea fostului ministru Octavian Armașu, subliniind totodată că Ion Chicu este de asemenea un profesionist, care vine din domeniul financiar, fapt care îi va permite să asigure continuitatea tuturor proiectelor și activităților. Premierul și-a exprimat speranța că noua candidatură propusă de PDM va fi acceptată de către șeful statului.

De asemenea, premierul Pavel Filip a subliniat că Ministerului Finanțelor îi revine un rol important în implementarea la timp a legii salarizării unitare a bugetarilor, astfel încât toți beneficiarii să-și primească în decembrie salariile majorate.

Cu privire la aplicarea noilor majorări de salarii, premierul a spus că se iau toate măsurile necesare. ”PDM dorește ca de aceste majorări să beneficieze toți. La nivel de guvern au fost pregătite actele, banii sunt disponibili. Desigur, este nevoie de un efort foarte mare al contabililor, care trebuie să înțeleagă noua modalitate de calcul a salariilor”, a precizat Pavel Filip, care a anunțat că peste 120 de funcționari vor merge în raioane și vor avea întâlniri cu contabilii pentru a-i ajuta să aplice corect legea. De asemenea, la Ministerul Finanțelor a fost creată o linie telefonică specială, unde vor putea telefona toți cei care vor avea întrebări privind punerea în aplicare a acestei legi, inclusiv cei care vor considera greșite calculele.

Un alt subiect discutat astăzi ține de activitatea instituțiilor statului în perioada sărbătorilor de iarnă. Pavel Filip a menționat că o atenție deosebită va fi acordată fluidizării traficului la frontieră, din motiv că în această perioadă se prevede un număr sporit de traversări. Totodată, polițiștii urmează să ia măsuri suplimentare pentru prevenirea infracțiunilor și să patruleze într-un număr mai mare străzile și cartierele, pentru a spori siguranța cetățenilor.

La fel, s-a convenit un grafic special de activitate pentru subdiviziunile Agenției Servicii Publice, pentru ca toți cetățenii care vor avea nevoie să aibă acces la serviciile de documentare. Aceste subdiviziuni vor activa fără întrerupere, iar echipe mobile special create pentru perioada sărbătorilor vor deservi la necesitate cetățenii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu