PDM: Fostul bloc ACUM face grup de lucru să împartă funcții, în loc sa facă un grup de lucru pentru rezolvarea problemelor sociale

Fostul bloc electoral ACUM își concentrează mesajele și acțiunile doar pentru a obține funcții și de a prelua controlul asupra mai multor instituții ale statului, ignorând total agenda de priorități a cetățenilor și nevoile lor imediate. Aşa a comentat purtătorul de cuvânt al democraţilor, Vitalie Gamurari, situaţia de pe scena politică din ultimele zile.

"Cetățenii văd că interesul fostului bloc electoral ACUM față de funcții e atât de mare că sunt gata să-și încalce și propriile jurăminte, semnate cu doar câteva zile înainte de alegeri, că nu vor face niciun fel de coaliție, inclusiv informală, cu socialiștii.

PDM asistă în aceste zile la acțiunile și mesajele confuze ale unor partide privind viitorul Republicii Moldova. Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ, sa înțeleagă ca s-a încheiat campania electorala și să se conecteze la agenda reală a cetățenilor, să înceteze să-i mai sfideze cu false dialoguri politice și lupte disperate pentru obținerea și împărțirea de funcții", a precizat democratul".

Totodată Vitalie Gamurari a menţionat că PDM consideră că partidele parlamentare au obligația de a se ocupa de rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă cetățenii: "Pentru acest lucru este nevoie de un dialog real și constructiv, este nevoie de maturitate politică, pentru acest lucru trebuie făcute grupuri de lucru, nu pentru împărțirea de funcții".

Purtătorul de cuvânt al democraţilor a reiterat că pe primele poziții în prioritățile descrise de moldoveni se află creșterea salariilor, pensiilor, siguranța locurilor de muncă, drumuri mai bune, sprijin din partea statului pentru ca tinerii să-și poată procura locuințe.

"Toate aceste acțiuni au fost pe agenda de priorități a guvernării PDM și vor fi în continuare prioritatea noastră în modul în care vom activa", a punctat Vitalie Gamurari.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu