PDM: Demisia primarilor de Bălţi şi Chişinău, binevenită. Oamenii vor alege primari integri, care în sfârșit să facă treabă

Embed:

Demisia primarilor de Bălţi şi Chişinău este una binevenită. Aceste două municipii din Republica Moldova vor scăpa de captivitate și oamenii vor putea să-și aleagă primari integri, care în sfârșit să facă treabă. Este poziţia Partidului Democrat din Moldova, prezentată de purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gămurari.

"S-a discutat despre demisia primarului general al municipiului Chişinăului. În contextul viitoarelor alegeri în municipiile Chişinău şi Bălţi, evident că acest subiect a fost discutat. PDM a apreciat, chiar dacă cu întârziere, acest gest din partea celor doi primari, din simplul motiv că, cu regret, ambele municipii, pe parcursul ultimilor ani, au fost implicate în mai multe lucruri care nu sunt benefice pentru ele: haos, interese politice, nivelul de corupţie ridicat. În contextul dat, apreciem posibilitatea ca locuitorii celor două municipii vor avea posibilitatea să-şi aleagă un primar care să-şi exercite funcţiile aşa cum trebuie să exercite funcţiile un primar al unui municipiu", a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

Potrivit lui Gămurari, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a solicitat organizaţiilor regionale din din municipiul Chişinău şi Bălţi să vină, în timp de o săptămână, cu o analiză care sunt aşteptările locuitorilor celor două municipii.

"Mă refer în special la municipiul Chişinău. Care sunt viziunile şi acele momente neplăcute cu care s-au confruntat pe parcursul ultimilor ani. După ce va fi făcută această analiză, după ce va fi stabilită poziţia PDM, vom veni cu un comunicat de presă", a menţionat Gămurari.

CITEŞTE ŞI: Bălţiul a rămas fără primar. Consilierii au acceptat cererea de demisie a lui Usatîi

CITEŞTE ŞI: Primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, ŞI-A ANUNŢAT DEMISIA

PUBLIKA.MD aminteşte că la sfârşitul săptămânii trecute, Dorin Chirtoacă şi-a anunţat demisia de la funcţia de primar general al Capitalei.

Şi fugarul penal, Renato Usatîi, şi-a anunţat demisia din funcţia de primar al municipiului Bălţi într-o emisiune televizată într-o emisiune televizată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu