PDM condamnă acţiunile provocatoare şi persecuţiile politice ale Rusiei faţă de reprezentanții partidului, ai Guvernului și ai Parlamentului

Embed:

PDM își exprimă dezaprobarea față de acțiunile provocatoare de hărțuire și persecuție politică la care sunt supuși în continuare, de către Federația Rusă, reprezentanții partidului și oficiali ai Guvernului și Parlamentului.

Într-un comunicat de presă emis, PDM informează că în ultimul an au fost intentate zeci de dosare de urmărire sau penale împotriva unor oficiali politici și guvernamentali din Republica Moldova.

CITEŞTE ŞI: În timp ce Vlad Plahotniuc este într-o vizită în SUA, un site rusesc anunță că liderul PDM e cercetat penal pentru ură rasială, politică și ideologică

CITEŞTE ŞI: Fără buletine de ştiri şi emisiuni analitice ruseşti. Proiectul de combatere a propagandei ruse în Moldova, propus de PDM, pe ordinea de zi a Parlamentului

"A fost respins de către Interpol și alte instituții internaționale un număr foarte mare de solicitări din partea unor instituții din Federația Rusă, care au fost apreciate ca reprezentând acțiuni de hărțuire și persecuție politică la adresa oficialilor moldoveni. Acest eșec de credibilitate înregistrat de autoritățile ruse a dus la o radicalizare și mai mare a acțiunilor de harțuire politică. 

Aceste abuzuri derulate de câteva instituții din Rusia au la bază motive geopolitice, de intimidare, șantaj și hărțuire a oficialilor moldoveni. O altă motivație din spatele acestor dosare fabricate în Federația Rusă constă în acoperirea unor persoane acuzate de infracțiuni pe teritoriul Republicii Moldova, persoane care au desfășurat și desfășoară activități în interesul serviciilor speciale ruse și împotriva Republicii Moldova.

Iar momentul declanșării acestor acțiuni de hărțuire politică a coincis cu inițierea și avansarea autorităților de anchetă moldovenești în investigația privind spălarea a 22 de miliarde de dolari, bani proveniți din Federația Rusă, prin intermediul unor bănci moldovenești.

PDM cere Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova să întreprindă măsurile care se impun pentru a condamna, din nou, oficial, aceste acțiuni de hărțuire politică, având în vedere că nici până astăzi Federația Rusă nu a răspuns demersului anterior al Guvernului și Parlamentului privind abuzurile comise împotriva mai multor oficiali moldoveni.

De asemnea, PDM va informa instituțiile internaționale în legătură cu noile abuzuri comise de Federația Rusă împotriva unor oficiali politici, guvernamentali și parlamentari ai Republicii Moldova", se arată în comunicatul emis de Partidul Democrat din Moldova

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu