PDM condamnă actele agresive din campanie și cere tuturor concurenților electorali să respecte legea și să respingă violența

PDM condamnă agresiunile de campanie care au avut loc în ultimele zile, precum incendierea unor autovehicule, vandalizarea panourilor electorale, agresarea fizică și verbală a unor candidați sau activiști electorali.

În acest context, PDM solicită tuturor partidelor și candidaților să ducă o campanie electorală corectă și civilizată, abținându-se de la orice acte agresive, de la orice discursuri bazate pe ură, precum și de la orice acuzații nefondate la adresa celorlalți competitori.

"Partidul Democrat din Moldova denunță categoric violența de campanie care a avut loc în municipiul Bălți în noaptea de luni spre marți, când a fost incendiată mașina lui Maxim Iordan - fiul candidatului PDM pentru circumscripția nr. 10, Serghei Iordan.

De asemenea, PDM condamnă toate agresiunile de campanie care au avut loc în ultimele zile, precum incendierea altor autovehicule, vandalizarea panourilor electorale, agresarea fizică și verbală a unor candidați sau activiști electorali.

Orice acte de agresiune în contextul campaniei electorale sunt total reprobabile și trebuie cercetate rapid de către organele de poliție, iar cei vinovați trebuie aflați și trași la răspundere.

În același timp, PDM solicită tuturor partidelor și candidaților să ducă o campanie electorală corectă și civilizată, abținându-se de la orice acte agresive, de la orice discursuri bazate pe ură, precum și de la orice acuzații nefondate la adresa celorlalți competitori. Este important ca cetățenii să ia cunoștință de proiectele partidelor, de propunerile lor pentru viitorul Moldovei, iar acest lucru se poate face cel mai bine într-o atmosferă de calm și de respectare a legii.

PDM consideră că violențele de campanie - inclusiv limbajul agresiv și incitarea la ură și violență - afectează negativ climatul electoral, iar cei care pierd din această situație sunt în primul rând cetățenii.

Reamintim că Partidul Democrat din Moldova este primul partid care a semnat Codul de conduită electorală propus de CEC. Mai mult, încă din luna decembrie, înainte de începerea perioadei electorale, PDM a făcut un apel public la decență și respectarea legii în timpul campaniei, apel la care din păcate partidele de opoziție nu au reacționat.

Cerem din nou opoziției politice să se ralieze apelului nostru la calm și non-violență și să condamne și ele, de rând cu PDM, orice incidente de campanie, indiferent cine ar fi vinovat. Dacă partidele din opoziție refuză să adopte o astfel de poziție, vom considera că ele aprobă violența politică și vom fi nevoiți să informăm alegătorii în acest sens.

Reafirmăm că PDM își dorește să ducă o campanie pozitivă, axată pe prezentarea realizărilor noastre în cei 3 ani de guvernare și a propunerilor noastre pentru următorii 4 ani. Singurele noastre arme electorale sunt faptele și angajamentele în favoarea oamenilor, iar așa vom convinge alegătorii că merităm încrederea lor", se notează într-un comunicat emis de PDM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu