PDM cheamă la dialog toate fracţiunile politice pentru crearea unui Guvern proeuropean

Embed:

Partidul Democrat din Moldova iniţiază discuţiile privind formarea unui Cabinet de miniştri cu toate forţele politice din Parlament. Anunţul a fost făcut de preşedintele democraţilor, Marian Lupu. 

"PDM va iniţia începând de mâine consultări cu toate forţele politice din Parlament, vom facem analiza posibilităţii de crea o majoritate parlamentară în jurul noului Guvern şi nu în jurul alianţei, care se dovedeşte dificil de creat în acest moment", a spus Marian Lupu. ‎

Mai mult decât atât, democraţii agrează ideea creării unui Guvern apolitic, oferind exemplu Guvernul României.

"Noi credem că la fel ca în România, putem să formăm nouă majoritate parlamentară în jurul Guvernului şi obiectivelor lui, nu neapărat în jurul alianţelor politice. PDM a considerat că această funcţie nu trebuie să fie subiect de polemică, ci de asumare a responsabilităţii, de aceea timp de 6 ani a acceptat regula impusă de parteneri ca partidul proeuropean cu cele mai multe voturi, să desemneze premierul şi să coordoneze activitatea Guvernului", a spus liderul democraţilor. 

Marian Lupu a dat asigurări că până vineri, după ce vor avea loc întâlniri cu fiecare partid în parte, să ofere o concluzie pe acest subiect, iar mai apoi să aibă consultări şi cu preşedintele ţări. 

În acelaşi context, liderul PDM şi-a exprimat speranţa că toate partidele vor participa la dialog. 

"Sperăm că toate partidele vor accepta invitaţia la dialog, am eliminat termenul de negociere, ca să nu mai găsească unii pretexte să fugă. E un dialog pe marginea unei iniţiative pe care o propunem pentru deblocarea actualei situaţii", a spus preşedintele PDM, Marian Lupu. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Executivul Streleţ a fost demis de Parlament în data de 29 octombrie, prin moţiune de cenzură.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu