PDM cheamă în judecată Jurnal TV pentru refuzul de a difuza publicitatea privind referendumul

Embed:

Partidul Democrat din Moldova a decis să acționeze în judecată compania deținătoare a postului de televiziune Jurnal TV pentru că acest post TV a respins fără nicio justificare solicitarea PDM de difuzare a unui spot video privind referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

PDM consideră că acest comportament sfidător al Jurnal TV încalcă direct Codul electoral, care precizează clar – inclusiv cu referire la referendumuri – că radiodifuzorii acordă gratuit concurenților electorali câte un minut pe zi ca timp de antenă pentru plasarea publicității, precum și maxim două minute pe zi contra plată.

La fel, precizează că în cererea adresată Judecătoriei Chișinău solicităm doar ca Jurnal TV să fie obligat să difuzeze spoturile PDM conform legii, fără plată de daune sau despăgubiri din partea Jurnal TV pentru comportamentul abuziv de care a dat dovadă. De asemenea, menționăm că PDM va depune și o sesizare pe acest subiect în atenția Consiliului Coordonator al Audiovizualului. 

Săptămâna trecută, departamentul de Stat al SUA a atras atenţia mass-mediei din ţara noastră că trebuie să ofere acces legal tuturor concurenţilor şi să reflecte campaniile electorale într-o manieră echitabilă, echilibrată şi imparţială, în conformitate cu legislaţia în domeniu din ţara noastră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu