PDM cere demiterea lui Gheorghe Bălan din funcţia de şef al IGP: Este în relaţii de rudenie cu Andrei Năstase

Partidul Democrat din Moldova constată că încă din primele zile de guvernare Alianța PSRM-PAS-PPDA promovează în funcții rude ale liderilor acestor partide, printr-o totală lipsă de transparență.

Cei care până ieri criticau cumătrismul din instituții si promiteau numiri transparente în funcții și pe criterii de profesionalism, își încalcă din primele zile acest angajament și dovedesc că în realitate ei sunt cei care promovează cumătrismul în instituțiile statului.

Cerem, în acest context, demiterea sau demisia imediată a domnului Gheorghe Balan din funcția de șef al IGP, acesta având un grad de rudenie cu noul ministru de Interne, Andrei Năstase, ceea ce reprezintă un evident conflict de interese.

De asemenea, atragem atenția societății și misiunilor diplomatice asupra unui amplu proces demarat de regimul PSRM-PAS-PPDA de forțare a unor funcționari publici să demisioneze. Funcționarii sunt amenințați cu dosare penale privind activitatea lor anterioară, daca nu demisionează. Cerem regimului de guvernare să înceteze acest șantaj asupra funcționarilor publici, să stopeze măsurile represive împotriva lor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu