PDM are voturile necesare ca proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral să fie votat în Parlament

Embed:

Partidul Democrat din Moldova are voturile necesare ca proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral să fie votat în Parlament. Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a declarat însă că inițiativa va fi supusă votului când vor fi finalizate dezbaterile publice și va fi avizul Comisiei de la Veneția. Experții din cadrul comisiei vor examina documentul în luna iunie. 

  "Sunt destule voturi, peste 50 de voturi ca proiectul de lege să fie votat chiar în a doua lectură. Pe parcursul dezbaterilor chiar apar opinii și soluții bune care o să îmbunătățească proiectul de lege. Chiar dacă avem voturi destule chiar să aprobăm legea în întregime, mai dezbatem pe platforma parlamentară.", a declarat vicepreședintele PDM, Andrian Candu.

Andrian Candu a mai spus și că fracțiunea PDM a ajuns la 40 de mandate, după ce la aceasta au aderat alți șase deputați neafiliați. Aceștia sunt Nae-Simion Pleșca, Ion Balan, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Petru Știrbate și Angel Agache.

Până acum au fost colectate aproape 800 de mii de semnături ale cetățenilor pentru susținerea votului uninominal. În această săptămână vor continua dezbaterile privind introducerea sistemului de vot uninominal, urmând a fi discutată inițiativa de retragere a mandatului de deputat înainte de termen.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu