PDM are o ofertă generoasă pentru blocul ACUM. Democrații invită "ACUM" la guvernare

Embed:

PDM are o ofertă generoasă pentru blocul "ACUM". Democraţii îi invită din nou la discuţii pe reprezentanţii PAS-PPDA şi sunt gata să le ofere chiar şi funcţia de prim-ministru, dacă aceştia sunt pregătiţi să-și asume actul guvernării şi să implementeze inclusiv angajamentele pe care le-a făcut PDM în faţa cetățenilor. De asemenea, democraţii sunt dispuşi să discute orice propunere a celor din "ACUM". Declaraţiile au fost făcute, astăzi, de vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, după şedinţa Consiliului Executiv al formaţiunii.

"În cazul în care și echipa Blocului Electoral ACUM sunt dispuși să-și asume guvernarea și rolul important în guvernare, suntem dispuși să discutăm chiar despre posibilitatea să le oferim, să susținem ca Blocul Electoral "ACUM" să dețină funcția de prim-ministru și funcții importante în conducerea Guvernului", a declarat Andrian Candu, vicepreședintele PDM.

Întrebat de jurnalişti ce opţiuni mai are PDM în acest moment, Andrian Candu a precizat că în prezent nu au loc discuţii cu alte formaţiuni care au intrat în Parlament privind formarea majorităţii parlamentare.

"Partidul Democrat a luat o singură decizie să discute și să dialogheze cu Blocul Electoral "ACUM" ca singura opțiune pentru formarea viitoarei majorități și guvernări. Nu au fost discutate alte opțiuni, nu s-a discutat pe marginea altor posibilități, nu s-a discutat despre alte eventuale majorități sau guvernări", a menționat Andrian Candu, vicepreședintele PDM.

După această invitaţie repetată la discuţii, reprezentanţii blocului "ACUM" au reacţionat pe Facebook. Ei au respins din nou propunerea PDM. Mai exact, aceştia au scris că rămân fermi pe poziţii şi că aşteaptă ca deputaţii să voteze, la primele şedinţe ale Parlamentului, pachetul de legi privind demiterea conducătorilor mai multor instituţii ale statului.

Aceste iniţiative au fost calificate drept populiste de experţii constituţionali şi analiştii politici şi nu pot fi examinate atât timp cât structurile Parlamentului sunt nefuncționale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu