PDM anunță un nou proiect național de infrastructură: Toate localităţile din ţară vor fi asigurate cu apă şi canalizare, în următorii 5 ani

Embed:

Partidul Democrat din Moldova anunță un nou proiect național de infrastructură. În următorii cinci ani, toate localităţile din ţară vor fi asigurate cu apă şi canalizare. Potrivit vicepreşedintelui PDM, Vladimir Cebotari, Guvernul va face o analiză a situației privind aprovizionarea cu apă și starea infrastructurii de canalizare din toate satele din ţară, iar în baza acestui studiu va fi elaborat un program național.

"Ne-am propus sa elaborăm un plan calendaristic pentru ca în 3-5 ani de zile, în ordine prioritară, în funcție de problema și gravitatea problemei pentru fiecare localitate, să asigurăm localitățile noastre cu apă și canalizare. Va fi un program multianual", a declarat vicepreşedintele PDM.

Cheltuielile proiectului, care va demara anul viitor, urmează să fie estimate. Un proiect similar, dar care ține de reabilitarea drumurilor locale din ţară, a fost lansat, în 2018, de Guvern, la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Programul "Drumuri bune pentru Moldova" prevede reabilitarea a 1.200 de kilometri de drumuri locale, iar investiţiile se vor ridica la 1,6 miliarde de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu