PDM: Aleşii democraţi care au câștigat duminică alegerile vor primi tot sprijinul necesar

Embed:

Cei patru aleși locali din partea Partidulul Democrat din Moldova, care au câștigat duminică alegerile din primul tur, vor primi tot sprijinul necesar ca să-și realizeze programele electorale. Este vorba despre primarii din satele Leușeni, Nemțeni, Volovița și Pârlița. Vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari a declarat că despre asta s-a discutat la ședința săptămânală a formațiunii.

Cebotari a menționat că aceste alegeri trebuie privite ca un exercițiu pentru parlamentarele din toamnă.

"Echipa PDM din acele localități a demonstrat încă o dată că noi suntem capabili să obținem sau să oferim rezultate bune și pe măsura așteptărilor. Acest exercițiu a fost și o pregătire pentru scrutinul electoral care urmează să se petreacă în toamna acestui an", a spus vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari. 

Vladimir Cebotari crede că prin prezența mică la urne în primul tur în Capitală, cetăţenii au taxat tot ce s-a întâmplat în ultimii ani la primărie. El spune că acest lucru ar trebuie să le dea de gândit politicienilor.

PDM îndeamnă viitorul primar, care va fi ales, să nu se axeze pe jocuri politice, dar să acorde atenție problemelor Capitalei.

"Să se concentreze mai mult pe problemele care sunt în municipiul Chișinău, nu atât pe aspectele politice, pentru că suntem încrezuți că cetățeanul nostru este interesat de cum este reparat un drum, ce aer respiră în Capitală, care este situația socială în Capitală și mai puțin este interesat de speculațiile și jocurile politice", a spus Cebotari. 

Din cauza faptului că partidele de dreapta nu au răspuns îndemnului PDM de a identifica un singur candidat, voturile s-au împărțit între mai multe formațiuni.

Vladimir Cebotari a anunțat că PDM nu are un favorit nici în turul doi de alegeri. Democraţii speră că cetăţenii se vor mobiliza şi vor ieşi la vot într-un număr cât mai mare, iar edilul ales își va duce mandatul până la capăt și nu va pleca din funcție în toamnă pentru a participa la alegerile parlamentare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu