PDM a votat pentru integrarea europeană în Parlament, în timp ce PL și PLDM au lipsit în mod laș de la vot

Partidul Democrat din Moldova și-a exprimat dezamăgirea față de PL și PLDM, partidele care au refuzat astăzi să voteze pentru introducerea sintagmei integrare europeană în Consituția Republicii Moldova, deși pretind că ar fi pro europene. 

"Partidul Democrat din Moldova își exprimă dezamăgirea față de faptul că PL și PLDM, partide care se pretind a fi pro europene, au refuzat să voteze pentru introducerea integrării europene în Constituția Republicii Moldova.

Constatăm o dovadă de lașitate politică din partea PL și PLDM, care au ales să fugă pur și simplu din Parlament, împreună cu deputații comuniști, când a venit momentul votului pentru integrarea europeană.

Dacă în cazul socialiștilor și al comuniștilor atitudinea ostilă integrării europene era ceva previzibil, în cazul liberalilor și liberal-democraților avem de a face cu o transformare neașteptată, ce neagă opțiunile electoratului pro-european care i-a votat.

Credem că modul în care deputații PL și PLDM au întors astăzi spatele integrării europene reprezintă o nemeritată victorie pentru PCRM și PSRM în Parlament, dar și o lovitură nedreaptă aplicată electoratului pro-european din țara noastră.

Vom analiza posibilitatea de a organiza un referendum pe această temă în luna februarie 2019, în ziua alegerilor parlamentare sau în alt moment, după ce vom discuta toate aspectele constituționale și organizatorice", se arată în comunicatul emis de PDM

PUBLIKA.MD aminteşte că deputaţii PL şi PLDM au părăsit sala de ședințe a Parlamentului şi au refuzat să participe la discuţiile privind introducerea sintagmei de integrare europeană în Constituție

Anterior, votul asupra proiectului inițiat de legislatorii democraţi și cei din Grupul Parlamentar Popular European a fost amânat după dezbaterile de săptămâna trecută din Parlament. 

În timpul discuţiilor, care au durat aproximativ de trei ore, liberal-democraţii, liberalii, socialiştii şi comuniştii s-au pronunţat împotriva introducerii sintagmei integrare europeană.

Şeful legislativului, Andrian Candu, s-a arătat dezamăgit că interesele politice și frustrările opoziției tergiversează adoptarea unor strategii importante pentru Moldova.

Pentru a modifica legea supremă e nevoie de 67 de voturi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu