PDM a sesizat partenerii externi despre abuzurile și intimidările comise de actuala putere

Partidul Democrat din Moldova a sesizat partenerii externi despre abuzurile, intimidările și hărțuirile la adresa PDM, membrilor și candidaților săi, comise de guvernare în campania pentru alegerile locale generale.

"În mesaj se menționează că PDM a câștigat din primul tur aproape 200 de primării, fără resurse administrative și financiare. Acest rezultat fiind o dovadă că PDM are oameni de calitate, primari care au adus investiții și realizări concrete în localitățile lor. Iar faptul că cetățenii au votat masiv primarii PDM demonstrează că oamenii au încredere în Partidul Democrat și în candidații săi.

Totodată, acest rezultat putea fi și mai bun dacă actuala guvernare, prin șantaj și presiuni, nu ar fi impus primarii democrați să treacă la ACUM sau PSRM, sau să candideze independent. Dintre primarii aleși din primul tur pe listele celor de la putere, 83 sunt foști primari ai Partidului Democrat. Sunt aduse și cazuri concrete de intimidare a candidaților PDM. Șantajul cu alungarea din funcție, utilizarea resurselor administrative, intimidarea prin presiune pe business sunt metodele prin care actuala putere guvernează țara, se mai arată în sesizare.

Partenerii externi au fost, de asemenea, chemați să monitorizeze cu atenție  evoluțiile din Republica Moldova, precum și să sugereze guvernării să nu depășească cadrul legal și să respecte drepturile fundamentale ale opoziției", se arată în comunicatul emis de PDM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu