PDM a decis remanierea guvernamentală și noile propuneri de miniștri: Silvia Radu pentru Ministerul Sănătății și Nicolae Ciubuc pentru Ministerul Agriculturii

Embed:

Partidul Democrat a susținut propunerile Prim-ministrului Pavel Filip privind remanierile în Cabinetul de miniștri, care au ca scop creșterea eficienței activității Guvernului și a echipei Executivului.

Președintele PDM Vlad Plahotniuc a anunțat după ședința săptămânală a formațiunii, la care a fost discutat subiectul, că aceste schimbări sunt rezultatul evaluării activității miniștrilor, iar propunerile Prim-ministrului coincid cu domeniile unde se dorește mai multă eficiență și pe care le-au semnalat inclusiv cetățenii.

Domeniile supuse remanierilor sunt cel social și al sănătății, respectiv cel care privește agricultura, mediul și dezvoltarea regională. Potrivit lui Vlad Plahotniuc, conducătorii acestor ministere - Svetlana Cebotari și Liviu Volconovici - și-au făcut responsabil munca, fapt pentru care le-a mulțumit, însă analiza cetățenilor arată că este necesar un ritm mai dinamic de modernizare în aceste instituții. Noua propunere la conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este domnul Nicolae Ciubuc, iar la conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este propusă doamna Silvia Radu.

Președintele PDM a mai anunțat că evaluarea activității Guvernului nu se încheie aici, procesul acesta fiind unul continuu. ”La ultima remaniere în iarnă, am spus foarte clar că evaluarea miniștrilor o vor face cetățenii, ei fiind beneficiarii direcți ai activității Guvernului. Iar faptul că suntem la câteva luni de alegeri nu înseamnă că nu trebuie să facem schimbări, dacă asta o solicită oamenii. Dacă va fi cazul, vom face schimbări chiar și cu o lună înainte de alegeri, pentru că Guvernul trebuie să lucreze cât mai eficient posibil”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Totodată, în următoarele săptămâni, va fi finalizată o altă evaluare, de această dată a secretarilor de stat din ministere. ”La acest nivel, în anumite domenii, sunt probleme semnalate chiar de miniștri și sunt necesare discuții serioase, care vor avea loc pe platforma guvernamentală”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

Premierul Pavel Filip a adus și el mulțumiri miniștrilor Svetlana Cebotari și Liviu Volconovici pentru munca lor și pentru colaborarea pe care au avut-o. Șeful Executivului a spus că echipa guvernamentală a înregistrat rezultate bune, însă principiul după care el se conduce este cel de a privi lucrurile nu în comparație cu ce a fost, dar în raport cu potențialul real de creștere.

Pavel Filip a adăugat că i-a propus lui Nicolae Ciubuc să preia domeniul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pentru că este un bun cunoscător al problemelor din domeniile agriculturii și dezvoltării regionale, dar și pentru că are capacități dovedite de management în instituțiile publice.

De asemenea, Prim-ministrul a estimat că, prin propunerea candidaturii Silviei Radu la conducerea Ministerului Sănătății, se va veni cu o abordare managerială mai dinamică, una care să aducă noi schimbări în bine în ceea ce privește serviciile de sănătate livrate populației, dar și să aducă un mai bun echilibru în zona socială. 

Premierul Filip a adăugat că evaluarea va continua la nivelul secretarilor de stat, afirmând că are discuții în aceste zile cu miniștrii pentru a vedea ce deficiențe există și pentru a găsi cele mai bune soluții. 

”Îmi doresc ca Guvernul să fie implicat mai puțin pe lupta politică - de asta și am insistat acum pe aceste remanieri. Timp avem puțin la dispoziție și trebuie să venim în această perioadă scurtă cu majoritatea elementelor care să asigure realizarea reformelor”, a conchis Prim-ministrul Pavel Filip.

Cele două propuneri de remaniere vor fi remise astăzi Președintelui Igor Dodon, pentru parcurgerea procedurilor instituționale necesare ca noii miniștri să-și înceapă activitatea. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu