PDM a ajuns la Basarabeasca: Trebuie să avem grijă de copiii orfani și de bătrâni

Embed:

Sute de bătrâni din oraşul Basarabeasca îşi trăiesc viaţa în singurătate fără a avea un ajutor din partea rudelor sau a statului. Motivul este lipsa azilurilor în localitate unde vârstnicii ar putea primi îngrijirea şi hrana necesară. Problema a fost sesizată de locuitorii oraşului în cadrul unei întrevederi cu deputatul democrat Demian Caraseni. 

"În prezent, în Basarabeasca, din 3.500 de pensionari 400 sunt bătrâni singuratici, iar 1.600 sunt invalizi. Avem şi mulţi copii orfani. Nu avem unde să-i repartizăm, în oraş nu există azil de bătrâni şi nici casă de copii. Unde să meargă bătrânii şi copiii orfani?" a întrebat un localnic.

"Este o problemă sensibilă. Trebuie să avem grijă de copiii orfani și de bătrâni, care, din păcate, au rămas singuri. Evident că responsabili sunt cei de la conducerea ţării, deputații şi alţi funcţionari. Nu din compasiune trebuie să-i ajutam. Asta este obligația noastră", a declarat deputatul PDM Demian Caraseni.

Parlamentarul i-a asigurat pe oameni că în comun cu autorităţile locale va încerca să identifice fondurile necesare pentru a soluţiona problema. Deputatul a avut o întâlnire şi cu angajaţii din Basarabeasca a Întreprinderii "Calea Ferată din Moldova", care mai bine de cinci luni nu şi-au primit salariile.

"Nu este bine. Orice angajat trebuie să fie remunerat la timp. Mă voi informa şi voi afla care este cauza acestor întârzieri. Vă asigur că voi încerca să soluţionez problema", a precizat Demian Caraseni.

În alt context, localnicii s-au arătat mulţumiţi de recentele reforme din medicină şi progresele Guvernului înregistrate pe plan extern:

"Doar împreună ne putem schimba viața, nimeni altcineva nu va face acest lucru. De asemenea, trebuie să colaborăm cu vecinii noștri, cu Rusia și cu Europa."

"Suntem bucuroşi de faptul că săptămâna trecută Guvernul a luat decizia de a ieftini medicamentele de strictă necesitate cu 40 la sută."

Preţurile reduse pentru preparatele farmaceutice vor intra în vigoare de miercuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu