PDM: 170 de primari democrați au fost aleși din primul tur

Embed:

Cel puţin 170 de primari care au candidat pe lista Partidului Democrat din Moldova au câştigat alegerile locale din primul tur. Numărul este mai mare cu peste 20 faţă de primul tur din 2015. Cel puţin asta arată rezultatele preliminare ale alegerilor prezentate de Comisia Electorală Centrală şi anunţate de reprezentanţii PDM.

"Cifra ar putea să mai crească în următoarele ore. Rezultatul în primul tur pentru primarii democrați este deja mai bun cu aproape 20 de primari aleși comparativ cu 2015. În localitatea de baștină a liderului PDM, s. Pănășești, Strășeni, candidatul a fost ales cu peste 76% din primul tur. Un rezultat bun pentru democrați", se menționează în mesajul PDM.

"Dincolo de faptul că am trecut printr-o criză, PDM a trecut în opoziţie, de la guvernare, dincolo de faptul că au fost efectuate multe presiuni, dincolo de faptul că am văzut deja declaraţii cu multe încălcări în ziua alegerilor, eu ştiu şi am încredere în oamenii care fac parte din echipa Partidului Democrat, pentru că sunt oameni deosebiţi, nu se dau cu una, cu două. De aceea, cred că scorul va fi unul pe potrivă", a afirmat preşedintele PDM, Pavel Filip.

Datele preliminare ale CEC mai arată că în satul Grozeşti, raionul Nisporeni, localitatea de baştină a fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, învingător a ieşit candidatul PDM, Serghei Tofan. Pentru el au votat aproximativ 80 la sută dintre localnici. 

Unul dintre cele mai bune rezultate a fost obţinut şi în comuna Pănăşeşti, raionul Străşeni, acolo unde s-a născut preşedintele PDM, Pavel Filip. Candidatul democrat Valeriu Bujoreanu a câştigat alegerile din primul tur, cu aproape 80 la sută din voturi.

Şi în comuna Risipeni, raionul Făleşti, de unde provine premierul Maia Sandu, primarul localităţii a fost ales din primul tur. Este vorba despre democratul Dmitri Mosoreti, care a adunat aproximativ 70 la sută din voturi. Acesta l-a devansat cu mult pe concurentul blocului ACUM, care a obţinut aproape 20 la sută din voturi, adică de peste trei ori mai puţin.

La alegerile locale din 2015, Partidul Democrat din Moldova a avut, după ambele tururi, 287 de primari.

Astăzi, 21 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre alegerile locale şi parlamentare sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook

Lasă un comentariu