PD a pregătit o serie de proiecte pentru îmbunătăţirea vieţii familiilor. Valentina Buliga a dezvăluit câteva priorităţi

Embed:

Îmbunătăţirea vieţii familiilor cu mulţi copii, dar şi încurajarea natilităţii se numără printre priorităţile Partidului Democrat, care a pregătit o serie de iniţiative legislative în acest sens. Despre planurile formaţiunii politice a vorbit în studioul Publika TV, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Valentina Buliga a declarat că partidul din care face parte a pregătit un proiect de lege privind indemnizaţiile pentru copii.

"În 2009, indemnizaţia unică la naştere era 1 200 de lei. Acum e de 3 100, 3 400 pentru al doilea copil, când coşul de bunuri necesare pentru un copil la naştere este de 4 800 de lei. Şi, prima majorare care se propune e ca indemnizaţia unică la naştere începând cu 2015 trebuie să fie nu mai mică de 4 800 de lei", a declarat Buliga.

De asemenea, ministrul Muncii a reiterat că Partidul Democrat va continua să susţină familiile tinere.

"Moldova poate şi trebuie să devină puternică prin famili puternice. De aceea familia, trebuie să devină o prioritate naţională, inclusiv prin activităţile politice", a subliniat ministrul Muncii.

Ieri, Partidul Democrat a organizat un eveniment unic dedicat familiei care s-a desfăşurat în parcul Dendrariu din capitală. Democraţii au venit la acţiunea "Familia Moldovei" însoţiţi de copii şi partenerii de viaţă pentru a promova ideea unei familii unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu