PCRM va înainta Parlamentului o moţiune de cenzură. Pe cine vrea să demită

Embed:

Partidul Comuniștilor nu susține ideea organizării unor eventuale alegeri parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută aseară de către președintele PCRM, Vladimir Voronin, invitat la emisiunea Fabrika. 

"-Cum ceva, cum ceva hai la alegeri: 30 noiembrie – alegeri, peste șase luni de zile 14 iunie alegeri, acum iar să vorbești despre alegeri, eu sunt categoric împotrivă. - Anticipatele nu vă interesează? –Ele nu că nu mă interesează, eu n-aș dori ca ele să aibă loc pentru că în aceste alegeri nimeni nu lucrează", a spus Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a mai spus că fracțiunea parlamentară a comuniștilor pregătește o moțiune de cenzură împotriva ministrului Apărării, Viorel Cibotaru.

"Vicepreședintele Dumei de Stat, domnul Serghei Jelezneac, a delcarat pentru un post de televiziune rusesc, dacă nu mă înșel pentru Rossia 24, că dacă militarii ruși aflați în Transnistria vor fi atacați în vre-un fel, Rusia va intra în război. La ce credeți că s-a referit această declarație?", l-a întrebat pe liderul PCRM, analistul media Cristian Tabără.

"În situația aceasta care se agravează, de vorbit așa prostii nu se cade, cine n-ar fi. Și el, și ministrul actual al Apărării al Republicii Moldova, un oarecare Viorel Cibotaru, care câteva zile în urmă tot așa declara că pe noi ne așteaptă un război cu Rusia. Noi acum pregătim moțiune ca să-l eliberăm din funcția de ministru, or nu participăm la ședințele Parlamentului. - Cine va susține moțiunea? – Mișa Ghimpu", a conchis Voronin.

Ministrul Apărării nu a comentat deocamdată declaraţiile liderului PCRM.

Pe aceeaşi temă