PCRM susţine că AIE eliberează oamenii de la întreprinderile de stat pe criterii politice

Embed:

Comuniştii acuză Alianţa de guvernare de disponibilizări pe criterii politice. PCRM susţine că în instituţiile de stat sunt concediaţi doar acei oameni, care au fost angajaţi în perioada guvernării comuniste. Însă, în instituţiile aduse drept exemplu de comunişti, acest lucru nu a fost confirmat.

Reprezentanţii PCRM afirmă că deţin liste cu mii de oameni, eliberaţi din funcţii de la întreprinderi de stat doar din motiv că au fost angajaţi în perioada guvernării comuniste sau că sunt membri ai partidului. Formaţiunea intenţionează să se plângă structurilor europene, doar că încă nu a decis cui anume. PCRM declară că Alianţa pentru Integrare Europeană a iniţiat epurări de cadre la Aeroportul Internaţional Chişinău, la Căile Ferate din Moldova şi la Poşta Moldovei. Ei spun că aceeaşi situaţie se atestă şi la întreprinderile de stat din raioane, unde pe criterii politice sunt trimişi în concedii din cont propriu mai mulţi oameni.

Preşedintele interimar al ţării, Mihai Ghimpu, susţine, drept exemplu, că din cadrul Aparatului prezidenţial nu a fost concediat nimeni. Premierul Vlad Filat a refuzat să comenteze această situaţie. Serviciul de presă al Guvernului a explicat pentru Publika TV că Vlad Filat comentează astăzi doar tema Zilei de 1 Mai.

Conducerea Întreprinderii "Calea Ferată a Moldovei" spune că nu a fost concediat nimeni, chiar dacă la întreprindere au fost anunţate disponibilizări încă la sfârşitul lunii martie. Ziua de muncă a angajaţilor a fost redusă, dar statele de personal au rămas neschimbate. Reducerile nu au fost confirmate nici la Aeroportul din Chişinău.

loading...

Lasă un comentariu