PCRM ŞI-A FĂCUT BILANŢUL. Comuniştii au organizat şedinţa Comitetului Central

Embed:
Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, recunoaşte că formaţiunea pe care o conduce mai bine de 20 de ani, se află într-o situaţie dificilă, pentru că a pierdut mulţi membri, iar electoratul a ajuns să-i încurce pe comunişti cu socialiştii. Bilanţul activităţii PCRM a fost făcut la şedinţa Comitetului Central al partidului, unde Voronin şi-a apostrofat câţiva colegi.

Zeci de membri ai PCRM, majoritatea trecuţi de prima tinereţe, s-au înghesuit în sala de conferinţe din sediul formaţiunii, unde portretul lui Vladimir Ilici Lenin atârnă de perete. Tinerii comunişti au lipsit de la eveniment.

"Tinerii iubesc să doarmă mai mult. O să vină", a spus Vladimir Voronin, preşedinte PCRM.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a avut un discurs kilometric, pe care l-a citit de pe circa 50 de foi. O atenţie deosebită i-a fost acordată fostului său discipol, preşedintele Igor Dodon, pe care l-a numit trădător profesionist. Nici şefa legislativului, Zinaida Greceanîi, nu a scăpat de criticile fostului ei şef de partid.

"Este amuzant să vedem cum Igor Dodon, în armura lui strălucitoare de cavaler neînfricat, încearcă să-şi pună pene de păun. Noi, cu siguranţă, putem spune că anume Dodon nu a permis curăţarea sistemului politic, social şi economic de uzurpator. Iar Zinaida Greceanîi este direct implicată în furtul miliardului de la Banca de Economii", a declarat Vladimir Voronin, preşedinte PCRM. 

Solicitată telefonic, şefa serviciului de presă al Preşedinţiei, Carmena Lupei, ne-a declarat că nu comentează opiniile personale ale lui Vladimir Voronin. De asemenea, responsabilul de comunicare al PSRM, Irina Astahova, ne-a spus că Zinaida Greceanîi nu este în ţară şi nu ne poate oferi un comentariu privind afirmaţiile lui Voronin. Anterior, Greceanîi a negat implicarea sa în devalizarea sistemului bancar. Tot în cadrul şedinţei, liderul comunist le-a arătat din deget membrilor de partid, care, în opinia sa, nu au muncit suficient pentru imaginea partidului. Mai mult, preşedintele comuniştilor a declarat că mulţi membri de partid se fac responsabili de căderea formaţiunii.

"Faptul că alegătorii ne spun că au crezut că membrii PCRM nu mai există, pentru noi este o sentinţă. Oamenii s-au prostit atât de mult încât încurcă pe comunişti cu socialiştii, iar ciocanul şi secera cu steaua. De rând cu conştiinţa de partid, noi am pierdut şi din identitate", a menționat Vladimir Voronin, preşedintele PCRM.

La alegerile locale din 20 octombrie, PCRM a câştigat 10 primării.
loading...

Lasă un comentariu