PCRM reacţionează dur: Curtea Constituţională s-a transformat într-o componentă a AIE

Comuniştii au reacţionat dur la hotărârea Curţii Constituţionale de a anula alegerile din 16 decembrie. Potrivit vicepreşedintelui Parlamentului, Artur Reşetnicov, Curtea s-a transformat, astfel, într-o componentă a Alianţei pentru Integrare Europeană.

”Nu doar cetăţenii Republicii Moldova se miră de ceea ce se întâmplă în ţară, dar şi comunitatea internaţională. Cu părere de rău, Curtea Constituţională s-a transformat, azi, în una din componentele AIE”,  declarat Artur Reşetnicov.

„De aici scoatem concluzia că AIE nu are nevoie de preşedinte şi vrea să se menţină cât mai mult la putere. Ei spun: Vreţi nu vreţi, noi vom rămâne la guvernare şi nu vom alegere preşedintele”, a mai adăugat acesta.

Deputatul comunist crede că hotârârea pronunţată azi de magistraţi a fost influenţată de decizia PCRM de a-l propune pe Leonid Talmaci la funcţia de şef al statului.

„Curtea a luat această decizie din frica de faptul că ar putea fi ales preşedintele. Asta după ce am anunţat că îl propunem pe Leonid Talmaci în calitate de candidat. Anume din acest motiv a luat o hotărâre fără precedent”, a punctat Reşetnicov.

Alegerile prezidenţiale din 16 decembrie au fost declarate neconstituţionale. Decizia a fost anunţată acum câteva minute de preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase. Hotărârea este definitivă şi nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu