PCRM pe linie moartă şi cu uşile deschise la plecări

Dogmatismul din PCRM a adus partidul această situaţie, iar PCRM va continua să îşi rărească numărul membrilor. Aşa au comentat analiştii politici plecarea celor trei deputaţi în frunte cu Vadim Mişin din PCRM.

Analistul Viorel Cibotaru nu s-a arătat surprins şi crede că vor mai fi plecări anunţate care au loc din cauza că partidul nu se dezvoltă. 

"Nu este o surpriză. Din întreaga istorie a PCRM, Vadim Mişin era un purtător al anumitor valori, etici de partid. Lucrurile sunt evidente. PCRM se află pe o linie moartă. Aceste lucruri nu puteau să nu afecteze politicienii creativi ca Mişin care este cunoscut ca autor al mai multor legi", a declarat Cibotaru pentru Publika TV.

"Acesta nu este ultimul pas. Alţii mai ezită sau se mai aşteaptă la anumite discuţii în cadrul Congresului. Este o deschidere după plecarea grupului Dodon.Cunosc câteva nume care au făcut disidenţă lui Mark Tkaciuk şi au intrat în discuţii cu Vladimir Voronin. Această plecare este o monedă cu 2 faţete", a mai spus expertul.

De aceeaşi părere este analistul Leonid Tabără care consider că în acest partid este o criză profundă şi că aceste plecări sunt rezultatele dogmatismului

"Mişin este un comunist foarte devotat. Nimeni nu se gândea că anume Mişin va pleca. Dacă s-a ajuns ca Mişin să plece, atunci altceva este putred în acest partid. Aici nu este vorba de trădare. Dogmatismul a adus această situaţie. Partidul ar putea fi părăsit de persoane foarte importante până la Congresul formaţiunii sau în timpul acestuia", a declarat Tabără. 

Totodată, analistul consideră că Vladimir Voronin va fi reales ca preşedinte al comuniştilor, fiind o jertfă a lui Mark Tkaciuk şi Iurie Muntean. 

"Raitingul PCRM nu creşte, ci nemulţumirea electoratului faţă de politica AIE. PCRM se poate salva dacă se va redenumi în primul rând în Partidul Socialist al Muncii sau altfel. Ei nu schimbă denumirea pentru că prin acest lucru consideră că ar putea pierde brandul. Voronin va fi reales la noul congres pentru că nu exista o altă candidatură potrivită. Iurie Muntean este agresiv, este foarte slab la teorie. Tkaciuk nu cunoaşte limba de stat şi a spus că nu o va învăţa", a declarat analistul.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu