PCRM îndeamnă instituţiile de drept la nesupunere faţă de AIE

Embed:

Deputatul comunist Mark Tkaciuk cheamă instituţiile de drept ale Republicii Moldova la nesupunere civică faţă de Alianţa pentru Integrare Europeană. În acelaşi timp, Tkaciuk reiterează poziţia PCRM şi cere în continuare demisia coaliţiei de guvernare. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Fabrika.

"Trebuie să înţelegem că ieri s-a terminat toată democraţia în Republica Moldova. Îndemnăm toată societatea să boicoteze această guvernare. Noi chemăm studenţii să se împotrivească rectorilor care poartă fulare verzi. Noi îndemnăm poliţia să nu se supună ordinelor. Vom continua această linie până la sfârşit", a declarat deputatul PCRM Mark Tkaciuk.

Totodată, comunistul a menţionat că Parlamentul trebuie să fie dizolvat, iar Alianţa trebuie să-şi dea demisia.

"Parlamentul trebuie să plece, să pună un lacăt greu şi ruginit la uşă! Alianţa trebuie să-şi dea demisia. Pentru alegerea noii conduceri trebuie să creăm o nouă Moldovă democratică, să consolidăm toată societatea şi să ieşim în Piaţă", a punctat Mark Tkaciuk.

De asemenea, comunistul a vorbit şi despre alegerile care urmau să aibă loc pe 15 ianuarie. În opinia sa, Alianţa s-a speriat de candidatul comuniştilor, Leonid Talmaci, care ar fi putut deveni preşedinte, de aceea, Curtea Constituţională a declarat alegerile din 16 decembrie neconstituţionale.

"Înţelegem de ce s-a purtat aşa Curtea Constituţională, deoarece a venit un candidat puternic. Celor de la guvernare nu le trebuie preşedinte. Ei nu-l vor pe Talmaci preşedinte, deoarece el este un candidat puternic, care nu se lasă manipulat", a mai declarat deputatul PCRM Mark Tkaciuk.

Totodată, Tkaciuk este sigur că Partidul Comuniştilor va reveni la putere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu