PCRM: Guvernul a acceptat în acordul cu FMI concedierea a 6.700 de bugetari

Embed:

Guvernul ar intenţiona să concedieze aproape 7.000 de bugetari şi să scoată la privatizare Moldtelecom, "Air Moldova" şi Banca de Economii. Deputatul comunist Igor Dodon, susţine că acestea ar fi condiţiile impuse de FMI în Memorandumul semnat cu Guvernul de la Chişinău.

Igor Dodon susţine că FMI a impus aceste condiţii în schimbul împrumutului de 574 de milioane de dolari, semnat între Guvern şi FMI la 29 ianuarie 2010. Executivul şi-ar fi asumat reducerea cheltuielilor bugetare, prin disponibilizarea a 4.600 de profesori şi a 2.400 de angajaţi din învăţământ. De asemenea, spune Dodon, s-ar fi convenit asupra termenelor de selectare a consultanţilor pentru privatizarea marilor întreprinderi de stat. Reprezentanţii majorităţii parlamentare afirmă, însă, că PCRM încearcă să-i atribuie Guvernului AIE intenţii pe care le-ar fi avut acum trei ani. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, spune că nu cunoaşte ce prevede documentul pe care l-a semnat Guvernul cu FMI. Vladimir Voronin l-a calificat drept o obrăznicie, iar ministrul Economiei, spune că Igor Dodon operează cu informaţii false.

Ioniţă susţine că privatizarea întreprinderilor menţionate de Dodon este un subiect de discuţie de 10 ani şi nu crede că problema se va rezolva în scurt timp. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, declară însă că nu cunoaşte detaliile documentului semnat cu FMI.

Ministrul Finanţelor spune că discuţiile cu FMI au fost purtate într-un limbaj de parteneriat, fără niciun fel de condiţii.

loading...

Lasă un comentariu