PCRM: Ghimpu, Lupu şi Filat au Curtea Constituţională atât simultan, cât şi pe rând

Decizia Curţii Constituţionale arată cu toată ruşinea că Alianţa pentru Integrare Europeană s-a speriat de alegerea preşedintelui Republicii Moldova. Mai mult, aceasta demonstrează încetarea existenţei Curţii Constituţională ca instituţie democratică. Părerile au fost exprimate de comunişti, în cadrul unui briefing.

"Hotărârea Curţii Constituţionale a demonstrat cu toată ruşinea câteva momente: Alianţa s-a speriat de posibilitatea alegerii şefului statului. AIE a intrat în panică faţă de alegerea lui Leonid Talmaci în funcţia de preşedinte. Iar actul de uzurpare a puterii, care are loc în Republica Moldova timp de trei ani, azi a intrat în faza loviturii de stat", a declarat comunistul Iurie Muntean.

Potrivit acestuia, Curtea Constituţională se supune Alianţei pentru Integrare Europeană. "De astăzi, Republica Moldova nu mai are Curtea Constituţională. Ghimpu, Lupu şi Filat au Curtea Constituţională atât simultan, cât şi pe rând", a punctat Muntean.

De asemenea, comuniştii vor cere tragerea la răspundere a preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, pentru că, în opinia lor, anume el se face vinovat de situaţia creată.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu