PCRM despre noile reguli pentru activitatea Parlamentului: Vor să ne închidă gura. Nu ne vom supune!

Embed:

Este o încercare de a ne închide gura. Nu ne vom supune! Astfel a reacţionat deputatul comunist Iurie Muntean la prevederile proiectului noului Regulament al Parlamentului, care prevede şi faptul că opoziţia nu va putea face declaraţii calomnioase în adresa majorităţii parlamentare sau să blocheze tribunele şi accesul în sala de şedinţe. 

"Este o încercare de a ne închide gura. Această idee obsesivă ne aminteşte de cele mai obscure timpuri, vremuri ale lui Stalin când pentru aşa-numita răspândire intenţionată a unor informaţii calomnioase despre orânduirea sovietică oamenii erau supuşi diferitor forme de pedepse. Răspunsul nostru este foarte simplu. Nu ne vom supune!", susţine deputatul comunist Iurie Muntean.

Publika.md aminteşte că, potrivit prevederilor proiectului noului Regulament al Parlamentului, elaborat de un grup de experţi în drept, opoziţia nu va avea dreptul să blocheze tribunele şi accesul în sala de şedinţe sau să facă declaraţii calomnioase în adresa majorităţii parlamentare. 

Documentul mai stabileşte că fracţiunile parlamentare vor putea fi create în ziua primei şedinţe a legislativului nou-ales, şi nu în termen de zece zile, aşa cum este în prezent.

Pe parcursul legislaturii se va permite doar formarea grupurilor parlamentare. Potrivit aceluiaşi document, membrii grupurilor vor putea doar să-şi exprime opiniile şi să facă propuneri în privinţa proiectelor examinate în Parlament.

De asemenea, s-ar putea crea un Consiliu al liderilor fracţiunilor parlamentare, care va avea rolul de a asigura un climat politic favorabil în legislativ.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu