PCRM cere demisia preşedintelui Parlamentului: Pentru prima dată în istorie s-a refuzat organizarea unei şedinţe extraordinare

Embed:

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova susține că membrii Biroului permanent al Parlamentului au încălcat Constituția atunci când au respins demersul comuniștilor de a convoca o ședință extraordinară a Parlamentului. Potrivit PCRM, argumentele membrilor Biroului sunt "neîntemeiate, ridicole și lipsite de bun simț". 

"Pentru prima dată în istorie s-a refuzat organizarea unei şedinţe extraordinare. A fost încălcată Constituția și violat regulamentul Parlamentului", spune deputatul comunist Sergiu Sârbu. 

PCRM solicită demisia întregii conduceri a Parlamentului Republicii Moldova, în special a președintelui Marian Lupu.

"A fost momentul adevărului pentru alianță. Partidele din AIE au hotărât să ascundă situația reala din sistemul bancar. Faptul că se arată îngrijorați nu e sincer", menționează deputatul Grigore Petrenco.

Amintim că ieri, PCRM a cerut convocarea, în termen de trei zile, a şedinţei extraordinare a Parlamentului, în cadrul căreia să fie audiate autoritățile din domeniul securității statului. Comuniştii vor să fie organizate audieri privind atacurile de tip raider din ultimul timp.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a depus, ieri, cererea de convocare a ședinței extraordinare la cancelaria Parlamentului. Solicitarea a fost semnată de 35 de deputați comunişti, iar dacă ar fi fost acceptată, şedinţa extraordinară urma a fi convocată cel târziu luni.

Şi fracţiunea PLDM a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu