PCRM a decis: IGOR DODON va purta bătălia pentru Capitală

Embed:

IGOR DODON va fi candidatul PCRM la funcţia de primar al Capitalei.

Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către membrii de partid, astăzi, 2 aprilie, la plenara PCRM.

Vladimir Voronin afirmă că la desemnarea candidaturii s-a ţinut cont de profesionalismul şi competenţa persoanei şi că din acest motiv membrii PCRM au votat în unanimitate candidatura lui Igor Dodon la funcţie de primar al Capitalei "care a fost salutată şi cu aplauze chiar". "Din acelaşi motiv, au fost desemnaţi şi alte 56 candidaturi pentru funcţia de consilieri ai Primării, din care sperăm să obţinem cel puţin 30 pentru a avea o echipă unică care să lucreze în interesul naţional", a mai precizat liderul PCRM.

Igor Dodon a declarat "că se simte onorat că a fost ales să reprezinte cel mai influent partid" din Republica Moldova şi că va încerca să îşi justifice poziţia. Totodată, acesta susţine că "va începe totul de la zero" în tot ceea ce priveşte modernizarea Chişinăului, întrucât are o echipă puternică în spate.

Amintim că mai multe organizaţii PCRM din sectoarele Chişinăului au anunţat anterior că susţin candidatura lui Igor Dodon la funcţia de primar al Capitalei. Şi acum o lună, deputatul comunist Eduard Muşuc a confirmat că Igor Dodon va fi unul dintre potenţialii candidaţi ai PCRM la Primăria Chişinău.

Alţi comunişti afirmau însă că lista candidaţilor e lungă, fapt confirmat şi de Vladimir Voronin la plenara PCRM de azi.

Analistul politic Igor Boţan declarase anterior că nu este sigur că PCRM îl va înainta pe Dodon în această funcţie, întrucât nu este la fel de "ascultător" ca alţi membri de partid. În acelaşi timp, Nicolae Chirtoacă afirmă că la altă candidatură nu se aştepta.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu