PCCOCS în vizită la "Pro-Imobil". Au prejudiciat bugetul de stat cu PESTE 5 MILIOANE DE LEI. Două persoane, reţinute

Embed:

(UPDATE 11:29) Două persoane din conducerea Pro-Imobil au fost reţinute de procurorii PCCOCS. 

(09:51) Procurorii PCCOCS în comun cu DIFE (Direcţia Investigaţii a Fraudelor Economice) a MAI efectuează percheziţii la sediile companiei "Pro-Imobil", într-un dosar penal pentru evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Administraţia companiei imobiliare este suspectată că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste cinci milioane de lei. 

Percheziţiile au loc la sediile agentului economic, la domiciliile factorilor de decizie și în automobilele acestora.

Potrivit procurorilor, factorii de decizie ai SRL "Pro Imobil Grup" au organizat şi folosesc o schemă de gestionare a activităţii întreprinderii prin intermediul mai multor persoane, având ca scop activitatea frauduloasă, în scopul prestării serviciilor de comercializare a bunurilor imobile, cu încasarea mijlacelor băneşti în numerar.  respectivele operaţiuni nefiind reflectate în evidenţa contabilă a întreprinderii, astfel fiind diminuată baza impozabilă a întreprinderii.

Ancheta a demonstrat că la întreprindere activează neoficial circa 80 agenţi de vânzări, salariul mediu nedeclarat constituind circa 2.700 euro lunar per persoană.

S-a mai constatat că încasările pentru serviciile prestate sunt efectuate în valută străină, fără a fi contabilizate.

O parte din tranzacţiile cu bunurile imobile sunt înregistrate pe numele agenţilor de vânzări sau pe numele altor persoane care activează la indicaţia şi în interesul factorilor de decizie din cadrul SRL "Pro Imobil Grup", iar ulterior sunt înstrăinate, fiind obţinute venituri nedeclarate.

În perioada 2015-2017, prin neincluderea în documentele contabile şi financiare a datelor privind veniturile şi cheltuielile reale, SRL "Pro Imobil Grup" nu a achitat impozite la bugetul de stat în sumă de  peste aproximativ 5 milioane lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu