"Paznicul amintirilor" a prins viață în Moldova

La Galeria „Constantin Brâncuşi” din Capitală a fost inaugurat Salonul de primăvară. Printre lucrările cu totul aparte care au surprins publicul a fost "Le gardien des souvenirs" de Mihai Stamati. După mai bine de un an de la nașterea acestui proiect, banca îndrăgostiților, sau străjerul amintirilor a prins viață în Moldova.

"Le gardien des souvenirs" este un proiect conceput în cadrul rezidenței de creație oferite de Institutul Cultural Român de la Paris în noiembrie 2009. Autorul a creat banca îndrăgostiţilor în format 3D şi l-a integrat în mediul oraşului Paris (vezi video), prin intermediul unor fotografii efectuate în diverse locaţii din oraş, după care a suprapus imaginea pe aceste poze.

"Baza, care este suprafaţa de aşezare, dezvoltă plastic simbolul infinitului, iar al doilea element este o inimă stilizată, care are funcţia de spetează şi care, fuzionând cu elementul infinitului, fortifică construcţia", a explicat tânărul designer Mihai Stamati. Acesta spune că a investit resurse minime pentru ca proiectul să fie materializat (vezi pozele de mai jos).

Expoziţia poate fi vizionată până la 27 martie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu