PĂZEA! Telefonul mobil poate distruge relaţiile: obiceiuri care au efecte negative neaşteptate

Un studiu realizat în Statele Unite a scos la iveală efectele neaşteptate ale utilizării telefoanelor în ceea ce priveşte relaţiile de cuplu. Obsesia privind tehnologia poate duce inclusiv la destrămarea legăturii dintre parteneri.

Se vorbeşte tot mai des despre beneficiile tehnologiei, fiind un important mod în care se poate stabili o întâlnire. Fie că vorbim de site-uri dedicate găsirii unui partener sau de faimoasa aplicaţie Tinder, telefonul are puterea de a ajuta la găsirea sufletului pereche, dar şi de a rupe o relaţie de lungă durată, scrie her.ie.

Un studiu realizat de Universitatea Baylor din SUA a efectuat două testări separate pe 500 de adulţi, pentru a analiza efectele telefonului asupra bunei funcţionări a unei relaţii.

Cercetătorii au descoperit că atunci când partenerul alege să acorde mai multă importanţă telefonului în defavoarea relaţiei şi comunicării cu persoana iubită, poate provoca, inconştient, efecte negative puternice asupra relaţiei.

Aproape jumătate din cuplurile care au participat la studiu (46%) au spus că au simţit că telefonul are prioritate faţă de sentimentele lor, în timp ce 23% au povestit că utilizarea excesivă a telefonului a provocat lupte uriaşe în relaţia lor.

Partenerii care au simţit că persoana iubită este dependentă de telefon au înregistrat niveluri mai scăzute de satisfacţie în relaţie, amintind că tehnologia este unul dintre principalele motive de conflict în cuplu.

Apărut în publicaţia „Computers in Human Behavior“, studiul a scos la iveală şi faptul că cei care au înregistrat mai multe conflicte în relaţia lor au avut, de asemenea, predispoziţia de a se confrunta cu probleme de depresie.

Autorii cercetării sugerează celor care se află în această situaţie să nu îşi ia cu ei în dormitor telefonul şi să îşi dedice timpul necesar partenerului de viaţă: „Nu te lăsa tentat. Dezactivează-ţi notificările. Alertele reprezintă o ispită.“

În plus, dacă într-adevăr îţi pasă de persoana de lângă tine, renunţarea la telefon în favoarea contactului vizual nu ar trebui să fie un lucru atât de greu.

Sursaloading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu