Păzea! Numărul virozelor este în creştere. Peste 100 de persoane au fost spitalizate

Embed:

În ultima săptămână, numărul cazurilor de viroză înregistrate în nouă raioane ale ţării aproape că s-a dublat. Informaţiile au fost prezentate de Centrul Naţional de Sănătate Publică. Potrivit medicilor din aceste zone, cel mai mult au de suferit copiii.

Datele Centrului Naţional de Sănătate Publică arată că la începutul lunii septembrie s-au înregistrat aproape 400 de persoane cu infecţii respiratorii, iar până pe 15 septembrie cifra a ajuns la 757. Cele mai multe cazuri au fost constatate în Chişinău – aproape 600, la Bălţi - 75, la Comrat – aproape 40, iar la Ungheni s-au înregistrat peste 30 de cazuri de viroză.

Potrivit medicilor, din cauza infecţiilor respiratorii, peste 100 de persoane au fost spitalizate, cei mai mulţi fiind copii cu vârsta de până la patru ani. La spital au mai ajuns două persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 de ani şi una ce depăşeşte 65 de ani. Specialiştii mai spun că, în acestă perioadă, cele mai solicitate preparate în farmacii sunt cele pentru scăderea febrei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu