Păzea, e Ziua Păcălelilor

Embed:

1 aprilie, numită şi Ziua Păcălelilor, a Distracţiei, a Farselor, a Nebuniilor sau Ziua Umorului nu figurează în niciun calendar ca sărbătoare. Cu toate acestea, ziua este marcată în Moldova, Rusia, România, Germania, Marea Britanie, Franţa şi în unele ţări din orient. De Ziua Păcălelilor, fiecare dintre noi poate cădea pradă farselor.

Cea mai veche referire la Ziua Păcălelilor se regăseşte, potrivit Museum of Hoaxes, într-un poem flamand din 1539, în care un bărbat şi-ar fi păcălit servitorul pe 1 aprilie. O a doua ipoteză, mult mai plauzibilă, susţine că ziua păcălelilor se trage din schimbarea calendarului gregorian. În vechiul calendar gregorian, Anul Nou era sărbătorit pe 1 aprilie. Chiar şi după schimbarea calendarului, unii oameni sărbătoreau în continuare Anul Nou pe 1 aprilie, fiind numiţi "nebunii din aprilie".

De-a lungul timpului, prestigioase instituţii media din lume s-au întrecut în farse inedite. În, 1996, agenţia ITAR-TASS a comunicat că Parlamentul rus discută despre reanimarea Pactului de la Varşovia. Ştirea a şocat Cehia şi Bulgaria, unde mii de oameni au intrat în panică.

Un alt caz de acest gen a avut loc 2000, când un ziar local din România a anunţat că mai mulţi deţinuţi vor fi eliberaţi din închisoarea de la Baia Mare. Rudele acestora au venit la penitenciar ca să afle că a fost doar o farsă. În ambele cazuri, instituţiile media şi-au cerut scuze.

Aşadar, fiţi pregătiţi să faceţi glume şi nu vă lăsaţi traşi pe sfoară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu