Pavlo Klimkin: Rusia vrea să ia sub control toată coasta de sud a Ucrainei

Embed:

Rusia vrea să ia sub control toată coasta de sud a Ucrainei şi să ajungă până la regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de către ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, în cadrul unei emisiuni la un post tv din țara vecină.

El a adăugat că Moscova va încerca să aplice mai departe planul de dezmembrare a Ucrainei, care ar putea atinge şi Republica Moldova.

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, dă însă asigurări că se întreprind toate măsurile necesare pentru a evita eventuale pericole la adresa securității ţării noastre.

"Nu trebuie să fii James Bond sau un super spion ca să înțelegi că Rusia are interese asupra Mariupolului și întregului țărm. Rusia are planuri pentru sudul Ucrainei până la regiunea transnistreană ca să ne dezmembreze țara în totalitate", a spus ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

”Colegii noștri de la SIS lucrează împreună cu colegii din Ucraina și din alte state. Prin desfășurarea unor anumite operațiuni, care au fost deja desfășurate, inclusiv prin reținerea persoanelor din așa-zisa adunare populară a Basarabiei”, a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Andrian Candu s-a referit la operațiunile efectuate împreună cu SBU în anul 2015, când a fost dejucată crearea de către Rusia a unei noi republici separatiste, din care urma să facă parte regiunea Odesa și Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu