Pavel Filip: Ziua Independenţei este sărbătoarea cetăţenilor, iar evenimentele trebuie să se desfăşoare în singuranţă

Cei 26 de ani de independență a Republicii Moldova vor fi marcați la 27 august curent printr-o serie de evenimente cultural-artistice, organizate concomitent la Chișinău și în raioanele ţării.

În acest context, premierul Pavel Filip a solicitat responsabililor să asigure o atmosferă de sărbătoare şi siguranţă. 

"Pe 27 august vom sărbători Ziua Independenţei. Proclamarea independenţei a fost un act fondator al statului nostru. Cu toţii trebuie să ne bucurăm de această sărbătoare. De-a lungul anilor, această sărbătoare a devenit un simbol unificator care adună toată lumea şi toţi se bucură de această sărbătoare. O să rog încă odată responsabilii de organizare a evenimentelor dedicate Zilei Independenţei să facă totul astfel încât ele să se desfăşoare într-o atmosferă de sărbătoare şi siguranţă pentru cetăţeni", a declarat premierul Pavel Filip. 

PUBLIKA.MD aminteşte că sărbătoarea va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul lui "Ștefan cel Mare și Sfânt" și la Complexul memorial "Maica Îndurerată".

În inima Capitalei, pe Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare.

În scenă vor evolua ansamblurile "Joc", "Mărțișor", orchestra "Fluieraș", orchestra Academiei de Muzică "Big Jazz Orchestra", orchestra fraților Advahov și alte colective artistice.

Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară al interpreților autohtoni și de peste hotare.

De asemenea, 20 de colective artistice de amatori vor defila într-o paradă a portului popular, prezentând varietatea costumului popular național, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui târg.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu