Pavel Filip: Vom crește capacitatea financiară iar oamenii vor simți acest lucru prin pensiile și salariile pe care le primesc

În cadrul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip a vorbit despre deciziile președintelui Igor Dodon, dar și despre blocajele pe care le-a format acesta în cadrul armatei naționale. Premierul și-a arătat dezamăgirea față de deciziile prompte ale președintelui țării. 

Totodată, premierul a specificat și faptul că se fac eforturi pentru a se stabiliza situația economică a țării. 

"Mi-a părut ieșit din comun audierea privind asistența externă. Dacă se dorește răspunsuri, dar nu de a face show politic, vreau sai transmit un mesaj: Suntem în epoca informațională, pe site-ul cancelariei stă raportul privind asistența externă și se găsesc rapoartele privind primirea asistenței externe pe fiecare an. Scopul este altul. Astazi avem o hotarâre care va intra in vigoare în două etape. De la 1 ianuarie pentru toti ceilalti. Am ajuns la această hotărâre prin consultări cu sindicate, luând în considerație capacitatea financiară. Odată ce vom crește capacitatea financiară, oamenii vor simți acest lucru prin pensiile si salariile pe care le primesc. Vedeți cât de rapid am răspuns la solicitările cetățenilor, și mă refer la majorarea salariilor. Am ajuns până la această treaptă cu multe consultări. Vreau să asigur pe toți că odată ce vom crește capacitatea financiară, oamenii vor simți acest lucru. Vom acumula mai mulți bani în bugetul statului."

Majorarea salariilor dascălilor va costa bugetul de stat peste un miliard de lei.


 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu