Pavel Filip: Vom continua cu proiecte concrete în fiecare localitate, pentru a soluționa problemele oamenilor

Oamenii sunt mulțumiți că acum se pot deplasa pe un drum bun spre biserica din sat. Acesta a fost reparat anul trecut în cadrul programului „Drumuri Bune”. În acest scop, din buget au fost alocate peste 760 mii de lei. Lucariile de reparație a drumurilor din localitate vor continua și în acest an.

„Anul acesta avem de construit  de două ori mai multe drumuri decât anul trecut. Guvernul a alocat pentru aceasta circa 1,9 milioane de lei. Vom continua cu proiecte concrete în fiecare localitate, pentru a soluționa problemele oamenilor”, a spus prim-ministrul.

Urmează reconstrucția grădiniței din sat, pentru care din buget s-au alocat 1,5 milioane de lei, dar și lucrări de reparație la liceu. În acest scop, au fost acordate 400 de mii de lei. Premierul a menționat că educația rămâne o prioritate pentru Guvern.

„Am implementat legea cu privire la salarizare, am majorat indemnizația pentru tinerii pedagogi până la 120 mii de lei și alocăm câte 2 mii de lei anual profesorilor pentru materiale didactice. Este cel mai important domeniu și reformele în educație vor continua”, a menționat Pavel Filip.

Tot astăzi, premierul a vizitat oficiul poștal din satul Codreanca. Acesta a fost deschis la inițiativa sa, după ce localnicii s-au plâns că vechiul oficiu se afla într-o stare precară. Oamenii spun că acum au parte de servicii de calitate și își pot ridica pensia și alte alocații în condiții bune. Ei au mulțumit premierului și pentru ajutorul de 600 de lei de Paști. „Ne dorim să permanentizăm acest ajutor, iar cu timpul să-l majorăm. Și vom munci pentru aceasta”, a conchis Pavel Filip.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu