Pavel Filip: Un stat este puternic atunci când instituțiile sale sunt puternice

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, premierul Pavel Filip s-a arătat satisfăcut de acțiunile întreprinse în cadrul reformei Guvernului de optimizare a ministerelor. Acesta a mai declarat că se vor face reduceri de personal în unele instituții pentru a optimiza cheltuielile. 

"Sunt satisfăcut că am ajuns la o nouă etapă a implementării reformei guvernului, reforma administrației publice centrale, o etapă și un pas foarte important de altfel, în unele instituții vom avea reduceri de personal și până și peste 50 la sută, devenim mai supli.

Eu am toată certitudinea că urmare a acestor regulamente, organigrame, funcționarii vor ști cu certitudine ce au de făcut, vor ști foarte clar ce au de muncit în cele 8 ore legale și vor fi și mai bine plătiți.

Nu este vorba de o simplă majorare pentru funcționării care lucrează în instituțiile centrale, este vorba că noi vom economisi din resursele pe care le-a avut la dispoziție până acum Guvernul și iată în baza acestor economii vom avea posibilitatea să oferim salarii mai înalte celor care vor rămâne să lucreze în instituțiile centrale ale statului", a spus premierul Pavel Filip.

De asemenea, Pavel Filip a spus că își dorește ca reforma guvernului să fie implementată și în instituțiile locale pentru fortificarea statului.

"Eu îmi doresc foarte bine că acest exemplu să fie unul molipsitor și pentru cei din autoritățile locale. În următoarea etapă același exercițiul îl vom face foarte repede și cu agențiile guvernamentale, astfel încât scopul acestei reforme să fie realizat, iar scopul nu este altul decât fortificarea instituțiilor statului. Un stat este puternic atunci când instituțiile sale sunt puternice.

Îmi doresc și visul meu este ca pentru Guvern să lucreze cei mai buni profesioniști, oamenii care au cele mai bune capacități, numai așa putem miza pe o țară puternică în continuare: și economic, și social dezvoltat", a afirmat premierul Pavel Filip.

Premierul își dorește ca automobilele și șoferii tuturor miniștrilor să fie transferați la garajul Cancelarii de Stat, astfel se vor face optimizări de cheltuieli, iar funcționarii vor fi mai în siguranță pentru că șoferii vor fi obligați să treacă controlul medical obligatoriu în fiecare dimineață.

"În același timp mai am o indicație pentru toți miniștrii prin intermediul ordinelor interne: să transferați și toate automobilele și toți șoferii care sunt astăzi la ministere la garajul Cancelarii de Stat, este un lucru prin care vom optimiza și aici cheltuielile, pentru că este una când centralizat să va procura combustibil și se va avea grijă de starea tehnică automobilelor.

Este important și pentru dumneavoastră că șoferii vor trece controlul medical în fiecare dimineață așa cum trebuie să fie de fapt și vom avea o optimizare a cheltuielilor, vom evita fragmentarea fondurilor și a abordărilor diferite.

Fiecare șofer trebuie să fie profesionist, să se afle într-o stare perfectă de sănătate, astfel încât și dumneavoastră să fiți în siguranță. În același timp și cheltuielile vor fi mai mici dacă ele vor fi centralizate", a declarat premierul Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu