Pavel Filip: Trebuie să le oferim cetățenilor confortul necesar indiferent de timpul de afară

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip a vorbit despre situațiile de criza din perioada rece a anului dar și modul în care trebuie pregătite Ministerele pentru iarnă și în cazul situațiilor excepționale.

"Noi am trecut prin mai multe situații de crize, luând în vedere ninsorile pe care le-am avut în aprilie. Hai să ne pregătim din timp pentru toate situațiile excepționale care pot apărea. Este foarte important să fim pregătiți din timp, și din acest punct de vedere, rog serviciul hidrometeorologic de stat să țină la curent cetățenii cu starea vremii zilnic. Ministerul de Interne, să aveți tehnică, corturi când avem temperaturi scăzute, dar și să întreprindeți toate acțiunile necesare. Instituțiile trebuie să fie funcționale în perioada rece a anului. Ministerul Economiei și Infrastructurii, noi am învățat multe în luna aprilie a acestui an. De comun acord cu cei de la ANRE, rog să asigurați capacitatea de intervenție a celor care furnizează energie electrică, să nu lăsăm oamenii deconectați de la energie elctrică. Autoritățile locale trebuie să poată interveni conform protocoalelor. Noi cu toții împreună constituim administrația publică și trebuie să le oferim cetățenilor confortul necesar, indiferent de timpul de afară", a spus premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD amintește că în luna aprilie a acestui an, toată țara a fost sub cod portocaliu de ninsori. Capitala era complet paralizată, iar copacii trosneau sub greutatea zăpezii. Sute sau chiar mii de maşini au fost avariate.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu