PAVEL FILIP: Tranşa pe care Republica Moldova o va primi de la FMI este obţinută în baza realizărilor Guvernului pe care l-am condus

Embed:

Fostul premier, Pavel Filip, susţine că toate meritele guvernului Sandu pentru a primi această tranşă de bani de la FMI este doar că acest Guvern a fost instalat. Pavel Filip a declarat pentru Publika.md că tergiversarea obţinerii acestor bani a fost cauzată de instabilitatea politică din Republica Moldova şi faptul că ţara nu avea un guvern instalat în funcţie.

"Este firesc şi logic că acest Guvern nu a reuşit în câteva săptămâni să obţină foarte multe realizări şi această tranşă de la FMI este obţinută în baza efortului şi realizărilor Guvernului pe care l-am condus, despre acest lucru a vorbit foarte clar şeful misiunii FMI.", a spus Pavel Filip.

Fostul premier a remarcat şi faptul că de această tranşă se va bucura Maia Sandu, cea care de nenumărate ori a cerut organizaţiilor internaţionale să nu ofere sprijin financiar pentru Republica Moldova. 

"Eu îi felicit că au ajuns să se bucure, inclusiv Maia Sandu, de banii oferiţi de FMI şi munciţi de către echipa guvernamentală, pe care am condus-o. Până acum ei tot ce făceau, se adresau la FMI pentru a nu oferi bani Republicii Moldova", a declarat fostul premier. 

CITEŞTE ŞI: Moldova va primi 46,5 milioane de dolari de la FMI, până la sfârşitul acestui an. Ţara noastră a înregistrat un progres remarcabil în reabilitarea sistemului bancar

Lasă un comentariu