Pavel Filip: Tarifele de roaming ar putea fi eliminate din cadrul țărilor membre ale GUAM

Embed:

Cetățenii din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova ar putea vorbi la telefon fără a achita tarife de roaming. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip după reuniunea șefilor de Guverne ai țărilor membre GUAM.

"O temă nouă a fost deschisă astăzi în cadrul acestui summit: posibilitatea eliminării tarifelor de roaming în cadrul țărilor membre ale GUAM. Și Georgia și Ucraina și Republica Moldova duc aceste discuții în cadrul Parteneriatului Estic cu Uniunea Europeană. Și de ce nu, am zis să oferim un exemplu: cât de repede putem să ne mișcăm în cadrul platformei GUAM. Este o temă care urmează să fie pregătită și discutată și în cadrul ulterioarelor reuniuni", a declarat Pavel Filip.

Premierul Pavel Filip a discutat despre eliminarea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova cu ministrul român al Economiei Dănuț Andrușca, aflat în vizită la Chișinău în luna mai. De asemenea, subiectul eliminării tarifelor de roaming cu țările Uniunii Europene a fost discutat și în cadrul summit-ului Parteneriatului Estic de la Bruxelles, la care a participat și prim-ministrul.

PUBLIKA.MD reamintește că astăzi la Chişinău are loc o nouă reuniune a Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică GUAM. Premierii celor patru state membre au abordat subiecte din diferite domenii. În acest an, ţara noastră deține președinția GUAM, din care mai fac parte Georgia, Ucraina şi Azerbaidjan.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu