Pavel Filip susţine că mii de oameni s-au bucurat de programul Prima Casă, iar actuala guvernare a decis să reducă alocațiile

Deputatul democrat Pavel Filip a scris pe pagina sa de Facebook că 3145 de locuinţe au fost cumpărate cu ajutorul Programului Prima Casă, iar actuala guvernare a decis să reducă alocațiile.

"Văd că deocamdată singurele lucruri bune care se întâmplă în țară sunt legate de programele pe care le-a lansat Partidul Democrat din Moldova. Peste 2000 de familii tinere și 1000 de tineri necăsătoriți și-au cumpărat o casă mai ușor, prin intermediul programului Prima Casă, pe care l-am lansat anul trecut. 3145 locuințe. 3145 de decizii de a rămâne acasă și a construi un viitor aici.
Este păcat că, de când a venit, actuala guvernare a decis să reducă alocațiile pentru acest program, iar instabilitatea pe care a adus-o în țară a dus la majorarea dobânzilor. Se vede că unii politicieni se pricep mai bine la discursuri de opoziție, decât la proiecte concrete pentru oameni", a scris Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că Programul "Prima Casă" a fost lansat în luna martie 2018, la iniţiativa fostului premier Pavel Filip. Proiectul se adresează moldovenilor de până la 45 de ani, care îşi pot cumpăra o locuinţă cu o dobândă mai mică decât creditele ipotecare obişnuite.

Prima rată este de doar 10 la sută. Ulterior, programul Prima Casă a fost extins, iar statul oferă subvenţii bugetarilor, familiilor cu mulţi copii şi moldovenilor angajaţi în mediul privat.

 

Lasă un comentariu