Premierul Pavel Filip: Stați ÎN CASE și sa NU PORNIȚI la drum în ajunul Paștelor Blajinilor

Embed:

Toți cetățenii sunt rugați să nu părăsească locuințele, întrucât situația meteoologică este una excepțională. Apelul vine din partea prim-ministrului Pavel Filip.

''A fost creat o celulă de criză după ziua de ieri. Este un moment greu prin care trecem și de aceea trebuie să dăm dovadă de solidaritate, așa cum am mai spus. Azi după ce am auzit toate rapoartele, am hotărât să declarăm stare de urgență. Am avut o discuție cu președintele și am convenit că doar prin decretul președintelui va fi implicată în această celulă de criză și Armata Națională. Mă adresez către toți cetățenii RM să se abțină de a părăsi locuințele, mai ales luând în considerare că avem în față Paștele Blajinlor. Înțelegem ce înseamnă această zi, dar luând în calcul această situație aș recomanda insistent tuturor să se abțină de la plecări. Deci, să nu uităm că avem drumuri blocate și copaci căzuți. Vom actualiza aceste informații și vom anunța când va fi posibil de circulat'', a declarat Pavel Filip.

Prim-ministrul a mai adăugat că sunt implicate toate forțele necesare și se va acționa în funcție de condițiile meteorologice. Este important să funcționeze instituțiile medicinale, casele de batrîni și cele pentru copii. 

Premierul Pavel Filip a convocat astăzi ședința Comisiei pentru situații excepționale, în vederea coordonării acțiunilor necesare și evaluării pagubelor cauzate de condițiile meteo nefavorabile. 

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI îndeamnă oamenii să nu părăsească locuințele pe parcursul zilei de azi întrucât vremea de afară poate crea dificultăți majore de deplasare.

Mai mult, pericolul vine de la zăpada care îngreunează copacii și îi poate rupe în orice moment. În aceste condiții, salvatorii îndeamnă cetățenii să-şi mențină calmul și să asculte mesajul autorităților.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu