Pavel Filip solicită măsuri urgente pentru susținerea moldovenilor implicați în accidentul de muncă din Rusia

"Faptul că patru cetățeni moldoveni se află acum, după tragicul accident de muncă, în stare gravă într-o țară străină, departe de casă, de rude, de apropiații lor, nu ne poate lăsa indiferenți. Vom oferi tot suportul necesar, pentru a ajuta cetățenii noștri care s-au pomenit într-o situație extrem de dificilă", a menționat premierul Pavel Filip în legătură cu accidentului de muncă produs ieri pe un șantier de construcție din oraşul Sankt-Petersburg din Federația Rusă.

CITEŞTE ŞI: Patru moldoveni răniţi într-un accident de muncă în Rusia

Şeful Executivului a cerut instituțiilor responsabile să ofere suportul necesar persoanelor care au avut de suferit. În urma solicitării premierului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va acorda ajutor celor 4 conaționali aflați în stare gravă la spitalele din Sankt-Petersburg.

De asemenea, IGSU va asigura, în comun cu Calea Ferată a Moldovei, transportarea acestora la Chișinău pentru acordarea asistenței medicale necesare.

Iar Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va comunica permanent cu medicii din Sankt-Petersburg şi va monitoriza procesul de asistență medicală acordată cetățenilor moldoveni, iar în cazul transportării acestora la Chișinău va asigura tratamentul medical corespunzător.

Premierul a cerut Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să asigure deplasarea imediată a reprezentantului Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă la spitalele în care au fost internați conaționalii noștri.

Patru cetățeni ai Republicii Moldova au fost răniţi ieri, pe un şantier de construcție din oraşul Sankt-Petersburg. În urma incidentului, bărbații cu vârstele cuprinse între 23 și 41 de ani au fost transportați la spital și se află sub monitorizarea medicilor.

Recent, în Federația Rusă a mai avut loc un accident în care au fost implicați cetățeni moldoveni.

Atunci Guvernul a intervenit și a acoperit cheltuielile de repatriere a celor şase cetățeni moldoveni decedați și a oferit suportul necesar persoanelor rănite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu