Pavel Filip şi echipa de miniştri au mers la locul exploziei din sectorul Râşcani: Cei afectaţi vor primi acte gratuite şi vor fi cazaţi la Spitalul Căii Ferate

Embed:

Persoanele care au avut de suferit în urma exploziei din blocul 6 de pe bulevardul Moscovei 11/5 vor fi duse la Spitalul Căii Ferate, în secţia de reabilitare sau la sanatoriul Constructorul. Despre acest lucru a anunţat premierul Pavel Filip în timpul vizitei sale împreună cu membri Comisiei Situaţii Excepţionale la blocul în care a avut loc explozia.

De asemenea, persoanele care şi-au pierdut actele în urma deflagraţiei pot putea să le obţină gratuit în cadrul statului major unde angajaţii ASP vor aduce echipamentul mobil. 

Prim-ministrul, împreună cu ministrul MAI, cel al Sănătăţii şi şeful IGSU, au discutat cu sinistraţii blocului 6 din bulervardul Moscovei 11/5. 

Premierul Pavel Filip i-a îndemnat pe oameni să aibă răbdare până la efectuarea tuturor expertizelor şi verificărilor, pentru că s-ar putea să fie persoane prinse sub dărâmături.

"Sunt lucruri prioritare. Vorbim în primul rând dacă sunt cadavre. Vor fi ajutoare financiare pentru familiile care au decedaţi, vor primi fiecare familie câte 50 de mii de lei. După aceasta o să restabilim acest bloc şi o să compensăm pierderile pentru că noi înţelegem că omul a agonisit o avere în acest apartament, iar după această tragedie a rămas fără nimic. Acum, cât ţine de acte, cred că este cea mai simplă. Aici va fi statul major. O să dau indicaţii să vină cei de la Servicii Publice şi cei care au nevoie de acte o să vi le perfecţioneze gratis aici pe loc", a spus premierul Pavel Filip.

Oamenii i-au relatat premierului şi alte probleme cu care se confruntă:

"În subsol se află o cofetărie, se coc prăjituri. Tone de margarină noi răsuflăm noapte de noapte. Cât se poate dezastrul acesta? Drept în colţul nostru".

"Cu părere de rău asta a fost asta a fost administrarea municipiului Chişinău. Nu o singură dată am discutat şi poate să venim chiar la nivel central care să reglementăm toate aceste construcţii. Este un dezastru. Toate construcţiile care se fac unde avem un petic de pământ liber, acolo se construieşte", a răspuns premierul Pavel Filip. 

"Cum se permite să fie construite aşa garduri pe lângă un bloc cu atâtea etaje? Nici măcar maşina de pompieri nu poate trece. Cum pot fi oferite autorizaţii pentru aşa ceva?"

"Dvs. aveţi pretor, împreună cu primăria care trebuie să verifice. Pentru că noi am dat indicaţii ca să fie înlăturate absolut toate barierele care nu ar permite accesul pompierilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Silvia Radu.

CITEŞTE ŞI: EXPLOZIE DEVASTATOARE în sectorul Râşcani: Trei oameni au fost ucişi, iar alte 10 persoane au fost rănite, printre care şi un pompier

PUBLIKA.MD aminteşte că în urma exploziei din blocul de pe bulevardul Moscovei, trei persoane printre care și un copil au murit, iar zece au avut nevoie de îngrijiri medicale. Versiunea preliminară arată că deflagraţia s-a produs din cauza unei butelii cu gaz. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu